Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 13.10.2025 21:59 Publikacja: 05.04.2024 04:30
Foto: Thomas SAMSON/AFP
Od ponad 20 lat kilka dni przed rozpoczęciem wyścigu organizatorzy zapraszają dziennikarzy i najważniejsze osoby z francuskiego środowiska kolarskiego do restauracji „Chez Françoise” w Troisvilles, miejscowości położonej przy trasie tego słynnego klasyku. Gospodyni serwuje tam świetne omlety, oczywiście w kształcie bruku. Objadając się nimi, organizatorzy informują o najnowszej prognozie pogody na dzień wyścigu i trudnościach, jakie mogą pojawić się na poszczególnych odcinkach bruku.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Polscy wioślarze wrócili z mistrzostw świata w Szanghaju z dwoma medalami. Złoty wywalczyła męska dwójka podwójn...
Andrzej Bargiel zdobył szczyt Mount Everest (8849 m n.p.m.) bez tlenu i z sukcesem zjechał z niego na nartach. W...
Złota medalistka igrzysk olimpijskich w Paryżu Aleksandra Mirosław została mistrzynią świata we wspinaczce sport...
Biografia sztangistki Agaty Wróbel to opowieść, której ciężar przygniata od pierwszego zdania.
Kamena Rally Team ogłosił start w Rajdzie Dakar Classic 2026. Zespół w składzie: Tomasz Białkowski (kierowca), D...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas