Reklama

Mówimy ludziom o ich zdrowiu

Biegowa Książka roku | Tytuł ten zdobyła „Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin" Violetty Domaradzkiej, Roberta Zakrzewskiego i Damiana Parola.

Aktualizacja: 13.09.2016 18:17 Publikacja: 13.09.2016 14:34

Violetta Domaradzka i Robert Zakrzewski.

Violetta Domaradzka i Robert Zakrzewski.

Foto: Fotorzepa, Piotr Guzik

Autorzy przekonują, że dieta roślinna i bieganie mogą iść w parze. Sprawdzili to na własnych organizmach – pisząc książkę, regularnie biegali w ultramaratonach, mierząc się z dystansami powyżej stu kilometrów. O swoim udziale w jednym z nich – stumilowym biegu górskim w Chorwacji – piszą szczegółowo w końcowej części książki. Wcześniej odpowiadają m.in. na pytania: jak zacząć, gdzie robić zakupy, w jakim tempie wprowadzać zmiany, oraz publikują przepisy na potrawy, które odkryli podczas swoich podróży.

Pozostało jeszcze 85% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Lekkoatletyka
Poland Business Run – 3000 uczestników pobiegło w Warszawie
Lekkoatletyka
Noah Lyles, mistrz olimpijski w biegu na 100 m: „Żona zostaje na tylnym siedzeniu"
Lekkoatletyka
Święto biegania w Zakopanem. Przyjadą gwiazdy lekkiej atletyki
Lekkoatletyka
Armand Duplantis dla „Rzeczpospolitej": Nie wiem, gdzie są moje granice
Lekkoatletyka
Natalia Bukowiecka dla „Rzeczpospolitej": Sesje mnie stresują
Reklama
Reklama