Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Czytaj, to co ważne.
Aktualizacja: 28.08.2025 11:07 Publikacja: 18.04.2024 04:30
Iga Świątek
Foto: AFP
3, 1, 2, 1, 2 – to liczba porażek poniesionych przez liderkę rankingu WTA na mączce od 2019 roku, czyli od momentu, kiedy zaistniała w zawodowym cyklu. Dokładny bilans wynosi: 63 zwycięstwa i tylko dziewięć porażek, co daje 88 procent wygranych. A do tego zestawienia dodać wypada siedem turniejowych zwycięstw, w tym trzy w wielkoszlemowym Roland Garros. Dla porównania, na twardej nawierzchni Świątek do dziś wygrała 79 procent spotkań, na trawie – 68 procent.
Nie dziwi więc tęsknota, z jaką Świątek przystępuje do kolejnego sezonu na mączce. – Jestem bardzo podekscytowana i szczęśliwa, że wracam na tę nawierzchnię. Lubię na niej grać i brakowało mi tego – mówiła 22-letnia tenisistka na konferencji przed turniejem w Stuttgarcie.
Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Czytaj, to co ważne.
Iga Świątek zaczęła US Open od zwycięstwa 6:1, 6:2 nad Kolumbijką Emilianą Arango. W drugiej rundzie są też już...
W czwartek odbyło się losowanie turnieju singlowego US Open. Iga Świątek, która dotarła do finału miksta, zmierz...
Po sukcesie w Cincinnati Iga Świątek nie miała czasu na świętowanie. Wsiadła w samolot i poleciała do Nowego Jor...
W finale turnieju w Cincinnati Iga Świątek pokonała 7:5, 6:4 Włoszkę o polskich korzeniach Jasmine Paolini. Pier...
Do języka potocznego przeszło nieco romantyczne powiedzenie o tym, by może jednak rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady.
Po zwycięstwie 7:5, 6:3 nad Jeleną Rybakiną Iga Świątek po raz pierwszy awansowała do finału turnieju w Cincinna...
Kiedyś dotacje, teraz raczej kredyty na preferencyjnych warunkach. Podejście Brukseli do finansowania rozwoju przedsiębiorstw z branży rolno-spożywczej ewoluuje, ale niezmienne jest to, że wciąż firmy mogą liczyć na wsparcie. Co więcej, już nie tylko ze środków unijnych, ale także krajowych.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas